How Long to Read 1913. Léto jednoho století

By Florian Illies

How Long Does it Take to Read 1913. Léto jednoho století?

It takes the average reader 5 hours and 30 minutes to read 1913. Léto jednoho století by Florian Illies

Assuming a reading speed of 250 words per minute. Learn more

Description

1913: rok, kdy se zdá, že vše je možné. Doba nebývalého rozkvětu, kdy vznikají extrémní umělecká díla, jako by už neměl přijít žádný zítřek. Zároveň je však už ve vzduchu tušení rozpadu, toho, že lidstvo ztrácí svou nevinnost. Rok, kdy se prudce střetává devatenácté a dvacáté století. Proust hledá ztracený čas, Malevič maluje čtverec, Kafka píše nekonečně dlouhé a nezměrně krásné dopisy Felici Bauerové, Stravinskij a Schönberg vyvolávají neslýchané skandály, Duchamp montuje kolo na kuchyňskou stoličku, Kirchner zas a znovu maluje Postupimské náměstí. Patnáctiletý Brecht se stává šéfredaktorem augsburského školního časopisu a dvanáctiletý Louis Armstrong se poprvé chopí trubky. Joyce a Musil si dávají kávu v Terstu, Freud a Rilke pro změnu skleničku v Mnichově. V Essenu se otevírá prototyp prvního supermarketu Aldi, v Miláně zase první filiálka módního domu Prada. Do Vídně k Trojanovským přijíždí pod krycím jménem Stavros Papadopulos Stalin a v Mnichově prodává jeden rakouský pohlednicový malíř jménem Adolf Hitler své chabé městské veduty. 1913: počátek a konec, triumf a melancholie, vše se prolíná a stává se uměním. Po tomto roce už nic není tak jako dřív. Brilantní stylista Florian Illies s tichým humorem vyvolává k životu kouzlo klíčového okamžiku kulturních dějin.

How long is 1913. Léto jednoho století?

1913. Léto jednoho století by Florian Illies is 319 pages long, and a total of 82,621 words.

This makes it 108% the length of the average book. It also has 101% more words than the average book.

How Long Does it Take to Read 1913. Léto jednoho století Aloud?

The average oral reading speed is 183 words per minute. This means it takes 7 hours and 31 minutes to read 1913. Léto jednoho století aloud.

What Reading Level is 1913. Léto jednoho století?

1913. Léto jednoho století is suitable for students ages 12 and up.

Note that there may be other factors that effect this rating besides length that are not factored in on this page. This may include things like complex language or sensitive topics not suitable for students of certain ages.

When deciding what to show young students always use your best judgement and consult a professional.

Where Can I Buy 1913. Léto jednoho století?

1913. Léto jednoho století by Florian Illies is sold by several retailers and bookshops. However, Read Time works with Amazon to provide an easier way to purchase books.

To buy 1913. Léto jednoho století by Florian Illies on Amazon click the button below.

Buy 1913. Léto jednoho století on Amazon